Programa

I Jornades d’Innovació amb Robòtica Educativa


Descripció  |  Programa  |  Inscripció |  Materials   | Vídeos

 

Dimarts 24 d’abril de 2018

16:30 – 17:00 Registre i acreditacions

17:00 – 17:15 Benvinguda

– Ivan  Barreda, professor del Dept. d’Economia de la Universitat Jaume I i Director de l’USE.

– Jordi Adell (@jordi_a), professor del Dept. d’Educació de la Universitat Jaume I i responsable del Grup d’Innovació EDUBOT.

– Julio Pacheco (@juliopachecoa), professor del Dept. d’Educació de la Universitat Jaume I i organitzador de les Jornades.

17:15 – 17:30 Presentació del projecte EDUBOT: Robòtica educativa i pensament computacional.

– Francesc Esteve (@francescesteve), professor del Dept. d’Educació de la Universitat Jaume I i coordinador del projecte EDUBOT.

– Mª Ángeles Llopis (@mallopisuji), professora del Dept. d’Educació de la Universitat Jaume I.

17:30 – 19:00 Experiències d’aula amb la robòtica educativa

– Robótica para todos con mBot, Loli Iborra (@Ibosalma) i Bernat Llopis (@inedu), ByL InEdu, Escuelas San José.

– Aprenem i gaudim amb Makey Makey i resolem reptes amb Dash, Vanessa Marin (@vanesa_marin) i Greta Ferran, CEIP Manel Garcia Grau de Castelló.

– Més enllà de Lego, Mercè Garreta (@MertxeGaPa), CEIP Manuel Foguet de Vinaròs.

19:00 – 20:00 Tallers i demostracions de robòtica educativa

– Lego Mindstorm EV3. Misión espacial Chang’e 5. Gamificación y aprendizaje basado en proyectos mediante la robótica educativa, Alejandro Martí, Robotix (@RobotixCS).

– Albert, mi amigo inseparable de toda la etapa escolar, Marta Morralla Aparici, Robótica Castellón (@RoboticaCs).

20:00 – 20:30 Xarrada: Resolución de problemas a través del pensamiento computacional y la robótica (Narnia Valley), Juan Carlos Galiana (@jc_galiana), Jose Manuel García Gómez CEIP Gabriel Miró d’Alacant.

 


Dimecres 25 d’abril de 2018

16:30 – 17:00  Xarrada: Makers en el aula (Impresión 3D + Arduino + Programación), Néstor Martínez (@nesmaba), Colegio La Purísima Franciscanas de València.

17:00 – 18:30 Experiències d’aula amb la robòtica educativa

– Robotica con bee bot en educación infantil, Miren Pardo (@laclasedemiren), CEIP Isidoro Andrés de Castelló.

– STEM als Ports: un projecte comarcal d’implementació de la programació i la robòtica a l’educació primària i secundària, Lorena Balaguer (@mestramusical ), Cra Celumbres(Cinctorres, Portell i Castellfort); Leticia Eixeres (@LEixeres), Mare de Déu de Vallivana; CEIP Blasco de Alagón,  CRAa Els Ports, IES els Ports, i IES Vilafranca.

– Zowi aprèn a ballar amb els alumnes a través de la programació de blocs, Eduardo Millan (@edumillan3t), IES de Bocairent.

18:30 – 19:30 Tallers i demostracions de robòtica educativa

– WeDo 1.0 Baldufes fighting. Construcció, programació, batalla infernal, treball en equip, innovació i activitats mitjançant la resolució de problemes, Vicente Sales, Robotix (@RobotixCS).

– La robótica divertida con los robots Sphero y Fischertechnik education, Adolfo Sales Martí, Robótica Castellón (@RoboticaCs).

19:30 – 20:00 Xarrada: Next 2.0: la robótica educativa curricular en los primeros cursos de Primaria, Beatriz Montesinos, asesora Pedagógica (@EdelvivesPRO).

20:00 – 20:30 Cloenda.